Kokosový cukr bio má sladkou chuť, podobnou sladkosti hnědého cukru, s jemnou karamelovou příchutí. Primární sacharid přítomný v kokosovém cukru je sacharóza, dále glukóza a fruktóza. Největším plusem je velmi nízký glykemický index, tj. 35.
Je vyroben ze sladkého nektaru z květů kokosové palmy. Je to 100% bio, nerafinované, nefiltrované, nebělené sladidlo, které neobsahuje konzervační látky. Výborně se rozpouští, proto se hodí jako náhražka cukru pro slazení kávy, čaje a jiných teplých a studených nápojů, koktejlů, desertů, pro pečení a vaření a jako ozdobná posypka. Kokosový cukr je charakterizován dlouhodobým zdrojem energie, který se uvolňuje po celý den. Z běžných cukrů se vyznačuje skutečností, že nezpůsobuje náhlé změny energie v těle.
Klíčové vlastnosti:Složení: 100 % kokosový cukr z nektaru květů kokosových palem.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 1619 kJ / 387 kcal |
Tuky | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 96 g |
z toho cukry | 90 g |
Vláknina | 1,0 g |
Bílkoviny | 0,6 g |
Sůl | 0,27 g |
Železo | 72 mg (514 %)* |
* Referenční hodnota příjmu průměrné dospělé osoby (8400 kJ / 2000 kcal) |