Low Carb sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5.
Čekankové slazení obsahuje jen 5% sacharidů, což je 10-15x méně než obsahuje agávový sirup a javorový sirup. Sladidlo lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Je vhodné i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek. A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost. Slazení je schopno částečně nahradit i pokrmový tuk. Obsahuje až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodné pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového slazení vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu v porovnání s pootravinami obsahujícími cukr.
Sladivost produktu je 40 % sladivosti medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku. Jediným rozdílem oproti Čekankovému Originálu je, že neobsahuje ani stopu sukralózy. Má tedy pocitově o něco nižší sladivost než Originál, ale stále je Čekankové slazení pro děti dostatečně sladké. Cílem je nezvykat děti příliš na cukr a sladkosti. Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačních látek, bez soli, bez alergenů, s vysokým obsahem vlákniny, se sníženou energetickou hodnotou, pro vegetariány i vegany, bez přádavku cukru. Osahuje přirozeně se vyskytující cukry. Vhodné pro děti od 3 let.
Klíčové vlastnosti:Složení: extrakt z kořene čekanky (min. 99,95%), karamel 0,05%.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 650 kJ/161 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,7 g |
- z toho cukry | 4,7 g |
Vláknina | 71,3 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |