Sladidlo z rostliny Stévie je vhodné jako náhrada cukru při pečení, vaření a slazení čaje, kávy a jiných teplých nebo studených nápojů a dalších jídel.
Vzhledem k nulové kalorické hodnotě je vhodné pro každodenní použití. Sladidlo z rostliny Stévie je přibližně 200x – 350x sladší než sacharoza. Erythritol je přírodní sladidlo příjemné chuti nahrazující bílý cukr. Sladivost je jen o 30 % nižší, než sladivost sacharózy. Glykemický index je rovný nule, má téměř nulovou kalorickou hodnotu.
Schválená zdravotní tvrzení:
Konzumace potravin/nápojů obsahujících erythritol místo cukru, vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami/nápoji obsahujícími cukr.
Konzumace potravin/nápojů obsahujících erythritol místo cukru, přispívá k zachování mineralizace zubů.
Složení: sladidla 99,95% erythritol, 0,05% steviolglykosidyl.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 1004 KJ / 240 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 99,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
- z toho polyalkoholy | 99,5 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |