Sušený vaječný bílek má kromě vysokého obsahu bílkovin i celou řadu výhod, má skoro nulový obsah sacharidů a tuků. Neobsahuje cholesterol a může být konzumován osobami s nesnášenlivostí laktózy.
Nejen sportovci konzumují sušený vaječný bílek pro nárůst svalové hmoty a zlepšení kondice. Jak dodat tělu dostatečné množství bílkovin? Použijte sušený vaječný bílek. Konzumací 100 g vám zajistí cca 80 g plnohodnotných bílkovin s celou řadou aminokyselin potřebných k tvorbě svalové hmoty. Sušený bílek dodává pomaleji stravitelným bílkovinám živočišného původu nárůst svalové hmoty. Vaječný protein se však nehodí na urychlení regenerace po sportu, protože sušený bílek je pomalu stravitelným typem bílkoviny. Ale hodí se do vícesložkových proteinů - před spánkem. Sušený bílek se získává ze slepičích vajec, ze kterých se odstraní cukr, následně se usuší a pasteruje, tzn. tepelně ošetří, čímž se zbaví veškerých zdravotně rizikových barkterií zejména salmonely. Sušený bílek je vhodný pro každou přípravu potravin, kde je třeba velmi dobrou schopnost vázat, při přípravě masa, ryb, cukrovinek a v pekařství. Ať již použijeme vodu nebo mléko, tak vždy bude sušený vaječný bílek představovat významný přínos jak pro kulturisty, tak všechny sportovce v rozvoji svalové hmoty a síly. Sušený bílek má tu výhodu, že má dlouhou životnost a v neposlední řadě praktičnost.
Složení: prášek z bílku slepičích vajec.
Návod k použití: 100 g sušeného vaječného bílku se rozpustí v 700g vody a získá se přibližně 800 g tekutého vaječného bílku (přibližně 25 vajec).
Výživové údaje na 100 g/1porci:
Výživové údaje | na 100g |
Energie | 1487 kJ/350 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho mastné kyseliny | 0,04 g |
Sacharidy | 2 g |
- z toho cukry | 0,02 g |
Bílkoviny | 85 g |
Sůl | 2 g |