Zdravá přírodní alternativa sladidla, která se vyrábí z přezrálých datlí, má výraznou chuť a svou konzistencí a barvou připomíná med.
Zkuste bílý cukr nahradit datlovým sirupem. Tato zdravá přírodní alternativa sladidla, která se vyrábí z přezrálých datlí, má výraznou chuť a svou konzistencí a barvou připomíná med. Má nízký glykemický index, díky němuž nedostanete po jeho konzumaci hned hlad a chuť na něco hříšného. Na rozdíl od klasického cukru nezatěžuje slinivku a nepřekyseluje žaludek. Datlový sirup má široké využití v gastronomii, a proto by neměl chybět ve vaši kuchyni.
Klíčové vlastnosti:Složení: 100 % datle.
NUTRIČNÍ HODNOTY | 100 g | 50 g |
---|---|---|
Energie: | 1371 kJ | 929 kJ |
Kalorie: | 324 Kcal | 222 Kcal |
Tuky: | 0,1 g | 8,4 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g | 7,1 g |
Sacharidy: | 75 g | 29 g |
Z toho cukry: | 62 g | 16,7 g |
Vláknina: | 7,8 g | 5,3 g |
Bílkoviny: | 2 g | 10,1 g |
Sůl: | 0,112 g | 0,07 g |