Vědecky testované těstoviny s nízkým glykemickým indexem GI 38, vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, a sníženým obsahem sacharidů.
Spaghetti s nízkým glykemickým indexem GI 38 a glykemickou zátěží GL 9,3 jsou zdravější alternativou klasických těstovin pro svůj vysoký obsah bílkovin, vysoký obsah vlákniny a snížený obsah sacharidů.
Jsou vhodné pro každého, kdo chce jíst lépe, sportovce, lidi na dietě i diabetiky a osoby s inzulinovou rezistencí.
V porovnání se standardními pšeničnými těstovinami:
Nyní si mohou lidé s diabetem, inzulinovou rezistencí, poruchami metabolismu sacharidů i ti, kteří dbají na zdravý životní styl, vychutnat chuť lehkých těstovin bez výčitek.
GI 38 v porovnání s pšeničnými těstovinami (GI 70) a celozrnnými těstovinami (GI 55).
Sacharidy s nízkým glykemickým indexem:
Vláknina:
Bílkoviny:
Rodinná firma na trhu již 27 let, odborníci na výrobu domácích těstovin. Díky spolupráci s vědci z Univerzity přírodních věd a několikaletý výzkum týmu Katedry technologie a inženýrství obilovin vedl k vývoji jedinečné receptury těstovin GI 38.
Klíčové vlastnosti:Složení: mouka z tvrdé pšenice (67,5 %), lupinová mouka (20 %), ovesná vláknina (7,5 %), pšeničný lepek (5 %).
Nutriční hodnoty na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 1434 kJ / 341 kcal |
Tuky | 3,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 49 g |
- z toho cukry | 4,9 g |
Vláknina | 18 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,05 g |