Luštěninová rýže obsahuje skoro třikrát více bílkovin než klasická loupaná bílá rýže a obsahuje méně sacharidů.
Organický produkt v bio kvalítě.
Hrách a čočka jsou luštěniny a patří mezi nejuniverzálnější a nejvýživnější dostupné potraviny. Luštěniny mají obvykle nízký obsah tuku a vysoký obsah vlákniny, kyseliny listové, draslíku, železa a hořčíku. Konzumace luštěnin se spojuje s ochranným účinkem proti chronickým onemocněním prostřednictvím různých mechanismů. Luštěniny mají nízký glykemický index a vysokou dostupnost minerálních látek. Luštěniny jsou zdravým doplňkem každé stravy. Výzkum naznačuje, že mezi jejich zdravotní výhody patří menší riziko chronických onemocnění a obezity a mohou pomoci kontrolovat krevní tlak a cholesterol.
Potenciální zdravotní výhody konzumace luštěnin jsou podle stejných přehledů následující:
Složení: jemně mletý zelený hrách
Nutriční hodnoty 100 g
Energetická hodnota 1418 kJ / 336 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 51 g
z toho cukry 2,0 g
Vláknina 13 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0.03 g