Katalog produktů > Zdravé vaření > Heirloom mouka manioková tapioka

Heirloom mouka manioková tapioka

NOVINKA Kokonati Heirloom mouka manioková tapioka


189 Kč
1 ks
400 g

OBJ



Heirloom mouka manioková tapioka

Single Origin prášek / mouka z manioku, raw, vegan, bez lepku, bez přidaného cukru.

Čistá potravina Bez cukru Bez přídatných látek Bez lepku Bez laktózy Bez konzervantů Bez palmového oleje Vysoký obsah vlákniny Vegan Raw

Obohaťte svou kuchyni o výživný a všestranný produkt - heirloom sušený maniok (nebo-li také tapioka, cassava či yuca) ve formě prášku / mouky. Tento tradiční zdroj energie, původem z tropických oblastí, je skvělým doplňkem do mnoha pokrmů.

Sušená červená řepa pochází z pečlivě vybraných, tradičně pěstovaných řep, které byly šetrně sušeny a jemně mleté, aby vznikl prášek bohatý na živiny. Tento 100 % přírodní produkt je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů. Využijete ho při přípravě smoothies, pečení, nebo jako přírodní barvivo a přísadu do různých pokrmů, které potřebují přidat nejen zdraví prospěšné látky, ale i nádhernou červenou barvu.

Jak ho používat?

  • Pečení: Použijte maniokovou mouku jako náhradu za pšeničnou mouku při přípravě chleba, koláčů nebo sušenek, které budou bez lepku a plné energie.
  • Zahušťování: Přidejte lžičku prášku do polévek, omáček nebo dušených pokrmů pro přirozené zahuštění.
  • Vaření: Vytvořte tradiční maniokové těsto, které lze využít na přípravu plochého chleba nebo palačinek.
  • Bezlepkové alternativy: Nahraďte běžnou mouku maniokovou moukou ve vašich oblíbených receptech pro lehčí a snadno stravitelnou variantu.

Jaké jsou výhody heirloom sušeného manioku v prášku?

  • Bohatý zdroj sacharidů: Maniok je přirozeně bezlepkový a je vynikajícím zdrojem komplexních sacharidů, které dodávají trvalou energii. Je také bohatý na vlákninu, která podporuje zdravé trávení.
  • Přirozeně bezlepkový: Tento prášek je ideální alternativou k běžným moukám pro osoby s celiakií nebo pro ty, kteří chtějí omezit příjem lepku. Lze jej použít při pečení, vaření nebo zahušťování omáček.
  • Široké využití v kuchyni: Sušený maniokový prášek je velmi všestranný – hodí se do bezlepkového pečiva, zahušťování polévek, omáček, nebo jako základ pro výrobu maniokového těsta či palačinek.
  • Snadné skladování a dlouhá trvanlivost: Díky sušené a mleté formě má tento produkt dlouhou trvanlivost a je snadno skladovatelný, aniž by ztratil svou kvalitu.

Co znamená Heirloom a Single Origin?

  • Heirloom označuje původní odrůdy rostlin, které byly předávány z generace na generaci, často po dobu desítek i stovek let, a to bez genetických modifikací. Tyto rostliny jsou pěstovány tradičními metodami a zachovávají si svou původní kvalitu, chuť a nutriční hodnotu. V případě naší červené řepy to znamená, že pochází z autentických, starobylých odrůd, které jsou známé svou intenzivní chutí a vysokým obsahem živin.
  • Single Origin znamená, že surovina pochází pouze z jednoho zdroje v Ceylon (Sri Lanka).
  • Kombinace těchto dvou termínů znamená, že pochází z jednoho konkrétního místa původu (single origin) a je vyrobena z tradičních, starých odrůd rostlin (heirloom). Takový produkt je obvykle velmi ceněn pro svou unikátní chuť, která odráží jak terroir daného místa, tak genetický původ rostliny.

Heirloom sušený maniok ve formě prášku / mouky je skvělým doplňkem pro každou kuchyni, který přináší výživnou hodnotu a možnost bezlepkového vaření a pečení.

Klíčové vlastnosti:
Čistá potravinaBez cukruBez přídatných látekBez lepkuBez laktózyBez konzervantůBez palmového olejeVysoký obsah vlákninyVeganRaw

Související produkty:


Kokonati Heirloom mouka manioková tapioka

EAN: 4796010581030

Složení: 100 % sušený maniok.

Výživové údaje na 100 g Množství
Energie 1530 kJ
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny  0 g
Sacharidy 40 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 33,3 g
Bílkoviny 0 g
Sodík 338 mg
Loading…