Řepkový olej ve spreji obsahuje zdravé rostlinné tuky a skvěle se tak hodí na restování zeleniny, masa, tofu i na zapékání.
Řepkový olej ve spreji se hodí do teplé i studené kuchyně, a díky praktickému dávkování tak budete mít vždy pod kontrolou množství použitého tuku. Navíc je skvělým zdrojem nenasycených tuků. Pokud s nimi nahradíte ve stravě tuky nasycené, můžete přispět k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.
Řepkový olej můžete nanést na pečivo při zapékání baget, do salátu a na jakékoliv jiné studené pokrmy. Stejně tak se dá použít při přípravě nepečených dezertů, kdy nechcete, aby se vám ve formě přichytávaly. Má relativně vysoký kouřový bod, díky čemuž se hodí i v teplé kuchyni. Pro běžné restování, pečení a další tepelné úpravy je naprosto bezpečný. Můžete ho použít na pánev, plech, formu při pečení a podobně.
Forma spreje je maximálně praktická pro každého, kdo chce mít pod kontrolou množství přidaného tuku. Snadno díky němu na pánev nanesete minimální vrstvu oleje, která na povrchu vytvoří tenký film. Pokrmy se vám tak na pánvi, v hrnci nebo zapékací míse nebudou přichytávat. Další výhodou dávkování sprejem je, že takto použijete jen malé množství oleje, a významně si tak nezvýšíte denní příjem kalorií.
Řepkový olej ve spreji je tak nezbytnou součástí výbavy každého, kdo se snaží jíst zdravě nebo třeba i zhubnout a během dne by rád snížil množství přijaté energie. Stejně tak ho často využívají i závodníci v předsoutěžní dietě, u kterých hraje roli každý gram makroživin navíc. Je tak ideální pro všechny kuchařky a kuchaře, kteří si chtějí připravovat zdravé pokrmy, u kterých budou mít obsah tuku vždy pod kontrolou.
Řepkový olej ve spreji a jeho výhody
Složení: Řepkový olej.
Nutriční hodnoty | 100 ml | 1,8 ml |
---|---|---|
Energetická hodnota | 3404 kJ / 828 kcal | 61,3 kJ / 14,9 kcal |
Tuky | 92 g | 1,66 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 7 g | 0,13 g |
- z toho mononenasycené mastné kyseliny | 59 g | 1,06 g |
- z toho polynenasycené mastné kyseliny | 26 g | 0,47 g |
Sacharidy | 0 g | 0 g |
- z toho cukry | 0 g | 0 g |
Bílkoviny | 0 g | 0 g |
Sůl | 0 g | 0 g |